• ‘Fluisterkruid’

    MOMO Theaterwerkplaats
  • ‘Fluisterkruid’

    MOMO Theaterwerkplaats
  • ‘Fluisterkruid’

    MOMO Theaterwerkplaats

Kindervoorstelling 'Fluisterkruid' in De Cultuurfabriek

31-03-2017, 18:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 12 april 2017, 13:30 tot 14:15

Locatie:

Kees Stipplein 74, Veenendaal
De Cultuurfabriek
Veenendaal

Woensdagmiddag 12 april is MOMO Theaterwerkplaats in De Cultuurfabriek met 'Fluisterkruid': een kindervoorstelling over pesten, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van kinderboekenschrijfster Hanna Kraan. De voorstelling vindt plaats in de lezingenzaal op de eerste verdieping van 13.30-14.15 uur.

Fluisterkruid

MOMO presenteert haar eigen versie van het verhaal 'Fluisterkruid' uit het boek 'Bloemen voor de boze heks' van schrijfster Hanna Kraan (1946-2011). Het verhaal speelt op een open plek in een sprookjesbos. Er zijn tovenaars en er groeit fluisterend kruid. Met sprekende sprookjesdieren als Haas, Egel en Uil en een vertellende boom. Via de theatervoorstelling komen de thema's uitschelden en uitlachen aan de orde. Het ligt dichtbij het thema pesten. Jong of ouder, we hebben er allemaal wel mee te maken. Hoe moet je nou op zoiets reageren? Kruip je in je schulp, steek je stoer je neus vooruit of ga je zelf iemand pesten? Het gebeurt overal waar mensen zijn, ook tussen kinderen en in het onderwijs. Wie heeft er niet mee te maken gehad?

Interactieve voorstelling

MOMO Theaterwerkplaats biedt met 'Fluisterkruid' een voorstelling van 40 minuten, gemaakt door spelers met een verstandelijke handicap. In de theaterwerkplaats worden deelnemers uitgedaagd om hun kunstzinnige talenten te ontwikkelen en deze te laten zien op het podium. Interactie met de kinderen/bezoekers maakt deel uit van de voorstelling 'Fluisterkruid'. Wat weten de kinderen over uitlachen en uitschelden? Door het interactieve aspect van de voorstelling gaan de kinderen het thema zelf ervaren. Het sprookje staat symbool voor het echte leven. En het mooie is dat het, zoals in elk sprookjesachtig verhaal, goed afloopt en tot nadenken aanspoort.

Kaartverkoop

Kaartjes kosten €3,50 en zijn op woensdagmiddag 12 april te koop aan de Zaal

(1e verdieping, De Cultuurfabriek).