• Veenendaals Christelijk Mannenkoor

    VCM

Jaarlijks kerkconcert Veenendaals Christelijk Mannenkoor

20-10-2016, 12:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 5 november 2016, 11:44

Locatie:

Prins Bernhardlaan 26, Veenendaal
Julianakerk
Veenendaal

Zaterdag 5 november geeft het Veenendaals Christelijk Mannenkoor een concert in de Julianakerk, Prins Bernhardlaan 26 in Veenendaal. Het is een jarenlange traditie om de eerste zaterdag van november het "jaarlijkse hoofdconcert" te geven. Ook bij dit concert werkt het VCM weer samen met bekende musici: Arie Kortleven bespeelt het orgel, Jan Hendrik van Schothorst zit achter de vleugel, Kees Alers bespeelt de fluit en Corrie Wielink de viool. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Roelof van Middendorp. Het belooft een heel gevarieerd programma te worden, welke dit keer is ingedeeld in 3 thema's. Het eerste deel gaat over afhankelijkheid, het midden gedeelte heeft als thema de lofprijzing en het laatste deel behandelt de zegen. De opening en sluiting wordt verzorgd door ds. M.L.W. Karels.

Collega-zangers gezocht

Het VCM is een koor van zo'n 80 man met passie. Passie voor zang, muziek, een goede uitvoering en bovenal het zingend uitdragen van het Evangelie. Het koor staat sinds 2011 onder de inspirerende leiding van de bekende musicus Roelof van Middendorp. Het koor zingt geestelijke en vaderlandse liederen, psalmen, hymnes en delen uit oratoria.

Het koor zoekt nieuwe, vooral wat jonge, mannen. Vindt u het fijn om samen te zingen in een mannenkoor, heeft u zin in een wekelijkse, fijne en gezellige avond en wilt u ook graag God loven en prijzen in uw zang? Dan bent u van harte welkom op ons mannenkoor. Nog niet helemaal overtuigd? Kom dan vrijblijvend een keer luisteren of meezingen op maandagavond van 19:40 uur tot 21:45 uur in aula A van het Ichthus College.

Agenda kerstconcerten 2016

Ook voor de maand december staan er weer een aantal kerstconcerten gepland door het Veenendaals Christelijk Mannenkoor. Zo vindt er op 16 december een concert plaats in de Maranathakerk te Woudenberg (aanvang 19u30). Verder is er een concert op 20 december in de Oude Kerk te Barneveld (aanvang 20u00) en tenslotte nog een kerstconcert op 22 december in de Westerkerk te Veenendaal (aanvang 19u30).

Info concert op 5 november:

Het concert wordt jaarlijks gehouden in de Julianakerk en begint om 19:30 uur. De kerk is open om 19:00 uur. De toegang is vrij, er wordt wel gecollecteerd voor de onkosten. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website: www.vcm-veenendaal.nl