Informatiebijeenkomst subsidie zonnepanelen bedrijfsdaken

04-09-2017, 12:31 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 11 september 2017, 15:45 tot 17:30

Locatie:

Transformatorstraat 1, Veenendaal
IW4
Veenendaal

Veenendaalse ondernemers en eigenaren van bedrijfsgebouwen kunnen zich nu inschrijven voor de subsidieaanvraag voor zonnepanelen op hun bedrijfsdak. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie willen produceren, kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidieregeling. Ondernemend Veenendaal en de gemeente Veenendaal hebben in de eerste ronde adviesbureau ECONNETIC de opdracht gegeven om de subsidieaanvraag voor 27 deelnemende ondernemers te verzorgen. Voor alle ondernemers is deze inmiddels toegekend.

Vanwege de grote belangstelling is besloten in een tweede ronde nog meer ondernemers de kans te geven hieraan mee te doen. Zij zijn bij deze uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op maandag 11 september om 16.00 uur bij IW4, waarvoor ze zich kunnen aanmelden door een e-mail te sturen naar energiemanager@ondernemendveenendaal.nl.

Ook nu zal Econnetic het project begeleiden. Jeroen Willems, partner van ECONNETIC: "Wij ontzorgen ondernemers door subsidieaanvragen, technisch onderzoek, financiering, ontwikkeling en beheer voor onze rekening te nemen. Doordat bedrijven samen zonnepanelen aanschaffen, profiteert iedereen van fors lagere aankoopkosten en worden projecten als deze zeer rendabel. Ondernemers kunnen kiezen of zij zelf willen investeren of niet."

De zonnepanelen worden eigendom van de project-BV waar alle deelnemers mede-eigenaar van zijn. Na 16 jaar worden de zonnepanelen 'om niet' eigendom van de dakeigenaren. Ondernemers hebben tijdens die periode nergens omkijken naar: beheer en onderhoud zit allemaal in de financiering en wordt door deskundige, lokale installateurs uitgevoerd. Ook de tijdige vervanging van omvormers e.d. is meegenomen in het businessmodel.

Wie minimaal 150 m2 dakoppervlakte beschikbaar heeft en (bij voorkeur) beschikt over een grootverbruikaansluiting, is op 11 september van harte welkom. Meer informatie staat op de website ondernemendveenendaal.nl.