Informatiebijeenkomst oprichting leesgroep kunstgeschiedenis in Veenendaal

11-08-2017, 14:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 8 september 2017, 10:30 tot 12:00

Locatie:

Kees Stipplein 74, Veenendaal
Bibliotheek Veenendaal
Veenendaal

Mensen in Veenendaal die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op vrijdag 8 september kennismaken met het idee van 'leesgroepen kunstgeschiedenis'. De informatiebijeenkomst in De Bibliotheek Veenendaal is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het Paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Wie belangstelling heeft is welkom op 8 september om 10:30 uur in De Bibliotheek Veenendaal, Kees Stipplein 74, Veenendaal. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de leesgroep willen stappen. Voor meer informatie: Stichting Senia, tel.0570-562656 of stuur een mail naar info@senia.nl