• (c) Katinka Krijgsman

    (c) Katinka Krijgsman

Historyteller Diederik van Vleuten in Theater De Lampegiet

25-04-2016, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 mei 2016, 20:00 tot 21:50

Locatie:

Veenendaal

Historisch getint, documentaire achtig kleinkunst programma met historyteller Diederik van Vleuten. Zijn voorstelling 'Mijn Nachten met Churchill' is te zien op zaterdag 21 mei in Theater De Lampegiet.

In Mijn Nachten met Churchill probeert Nederlands enige echte stand up historyteller Diederik van Vleuten antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader hem complete redevoeringen van Winston Churchill leerde, inclusief diens stem en gebaren. Zijn zoektocht naar de antwoorden voert hem op een vermakelijke, confronterende en ontroerende manier terug naar de geestgronden van zijn kleurrijke familie en het landgoed van de oude Winston zelf.

De recensies op deze voorstelling zijn erg lovend:

'Diederik van Vleuten is de meesterverteller die alle verhalen aan elkaar weet te knopen met ironische terzijdes en een gestileerd soort enthousiasme voor wat hij allemaal te vertellen heeft. Als een jongleur houdt hij constant vier of vijf ballen in de lucht. En zo wekt hij de indruk nog moeiteloos door te kunnen gaan met vertellen.' (NRC Handelsblad)

'Van het ene verhaal rolt hij in het andere, van de bouillabaisse van zijn moeder naar de legendarische uitspraken van Churchill ('No Sports!'), van zijn vaders vijftigste verjaardag naar zijn eigen, lethargische studententijd in Amsterdam. Als een dirigent weet van Vleuten de zaal muisstil te krijgen. 'Mijn nachten met Churchill' is fenomenaal, overrompelt en ontroert.' (Trouw)

Een schat aan verhalen, een smaakvol decor en stemmige muziek maken dit tot een nieuwe parel in Van Vleuten's zelf geschapen theatervorm: historytelling. Bijzonder, uniek en persoonlijk! Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Diederik van Vleuten - Mijn nachten met Churchill - zaterdag 21 mei - aanvang: 20.00 - €21,00 - Kies zelf plaatsen en print zelf tickets op www.lampegiet.nl of koop kaarten aan de servicebalie van de bibliotheek in de Cultuurfabriek.