• Man wil trap op met lampje

    Rob Becker

Harry Piekema, van hilarische commercials naar het toneel

06-10-2016, 15:10 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 28 oktober 2016, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Kerkewijk 10, Veenendaal
Theater De Lampegiet
Veenendaal

Harry Piekema zingt, vertelt, bedenkt, acteert, ontroert en laat mensen lachen. Dat doet hij al vele jaren in commercials, maar ook op het toneel doet hij niet anders. Met zijn nieuwe voorstelling Man wil trap op met lampje komen al deze aspecten samen. Op vrijdag 28 oktober zal Harry Piekema om 20.00 het toneel betreden van Theater De Lampegiet.

Over Man wil trap op met lampje:

Man wil trap op met lampje is het verhaal van een man die bekend is, maar zich onbekend voelt. Het universele verlangen om verstaan te worden en de noodzaak het bestaan iets lichter te maken is waar de voorstelling om draait. Harry Piekema koppelt grote vragen aan dagelijkse beslommeringen, slapstick aan muzikaliteit en liedjes aan verhalen. Het eigen liedrepertoire, de verrassende diepgang in de verhalen en de persoonlijke band met het publiek maakt deze voorstelling absoluut de moeite waard.

Harry Piekema werd een bekende in de Nederlandse huiskamer door de succesvolle reclame campagne voor Albert Heijn, waar hij de Hr. van Dalen speelde. Hij combineerde dat werk met regie en lesgeven, werk achter de schermen. Hij werkte onder meer met de Wëreldbänd, met het Residentie Orkest, voor het Concertgebouw, met het Internationaal Danstheater en maakte de country & western voorstelling Hoe het begon. Na tien jaar vond hij het tijd voor nieuwe uitdagingen als acteur en een terugkeer naar zijn oude roots, het muzikale theater.

Harry Piekema - Man wil trap op met lampje - Vrijdag 28 oktober - aanvang: 20:00 - € 24,75 - kies zelf plaatsen en print zelf tickets op www.lampegiet.nl of koop kaarten aan de servicebalie in de bibliotheek van de Cultuurfabriek.