• GVR 29 oktober om 20.00

    Irfanview

GVR eindelijk in Filmhuis Veenendaal

21-10-2016, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 29 oktober 2016, 20:00 tot zondag 30 oktober 2016, 17:00

Locatie:

Keesstipplein 72, Veenendaal
Filmhuis Veenendaal
Veenendaal

Veenendaal - Het verfilmde kinderboek dat iedereen uit zijn jeugd kent, "De Grote Vriendelijke Reus", draait binnenkort in Filmhuis Veenendaal. Net als 'Mathilda' en 'Sjakie en de chocoladefabriek' is dit verhaal bedacht door Roald Dahl. Nadat de GVR tijdens het uitdelen van dromen, wordt betrapt door het weesmeisje Sophie, neemt hij haar mee naar Reuzenland. De GVR gaat samen met Sophie op avontuur om de pestende grotere reuzen te stoppen. Ook draait de nieuwe Spaanse drama "Julieta" in Filmhuis Veenendaal.

Regisseur Steven Spielberg heeft voor een verfilming van zo'n bekend verhaal de perfecte cast gevonden. Mark Rylance , onder andere bekend van Bridge of Spies en The Gunman, zet de GVR geloofwaardig neer. De jonge Ruby Barnhill, die Sophie speelt, is een talent waar we vast nog meer van zullen horen.

De film "Julieta" gaat over een weduwe, Julieta, die als haar dochter is weggelopen alles doet om haar terug te vinden. Tijdens deze zoektocht komt ze erachter hoe weinig ze weet over haar dochter.

De GVR draait op 29 oktober om 20.00 uur met pauze in Filmhuis Veenendaal. Kaarten zijn via de site of ter plekke te verkrijgen. "Julieta draait op 30 oktober ook met pauze.