• Initiatiefnemer Gerrit Grievink inspireert ondernemers over zinvol ondernemerschap

    Marleen Janssen

Gave verhalen over zinvol ondernemerschap in de Basiliek

17-10-2017, 10:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 7 november 2017, 16:30 tot 21:30

Locatie:

Wiltonstraat 56, Veenendaal
De Basiliek
Veenendaal

Is het mogelijk dat ondernemers de samenleving een beetje mooier kunnen maken? ,,Wij denken van wel. De overheid, de scholen, de kerk, maar vooral ook het bedrijfsleven hebben unieke mogelijkheden om het leven van minderbedeelden op positieve manier te beïnvloeden,,

Gerrit Grievink, directeur van Focusplaza en Managers met een Missie wil ondernemers motiveren en inspireren om een verschil te maken. Tijdens een inspirerende bijeenkomst op dinsdag 7 november in De Basiliek in Veenendaal kunnen ondernemers, managers, beslissers en beïnvloeders ontdekken dat er geen grote investering nodig is om als ondernemer rijker te worden.

Maar hoe kun jij bijdragen aan een betere wereld, een goed doel, een rechtvaardiger samenleving? Sus je je geweten door periodiek wat geld over te maken naar een hulporganisatie en koop je daarmee verdere verplichtingen af? Moet je radicaal je baan opzeggen en naar donker Afrika verkassen om daar AIDS/HIV slachtoffers te gaan helpen?

Ondernemers kunnen zich laten inspireren door het aansprekende praktijkverhaal van Joep Langen, een enorme Koeckebacker, die commercieel en ideëel op een unieke wijze aan elkaar wist te verbinden. Of door de visionaire Oegandese leider Fred Sekyewa die een unieke brug wist te slaan tussen ondernemers in Nederland en kansarme gezinnen in Afrika.

En minstens zo inspirerend is het verhaal van AH vastgoedmagnaat en multi-franchiser Hans Greveling die als zeer succesvolle ondernemer veel tijd en geld steekt in initiatieven die de allerarmsten helpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Auteur en leiderschapspecialist Henk Jan Kamsteeg onthult die avond aan de hand van actuele managementliteratuur in een gesproken column dat het pakken van 'pure winst' dichtbij huis en bij jezelf begint.  Het inspiratie-congres is niet alleen voor grote bedrijven, maar juist ook voor het mkb en de zzp-er.

De initiatiefnemer hoopt dat veel ondernemers geïnspireerd worden met gave verhalen over ondernemerschap, zingeving en leiderschap. Grievink: ,,Wij gooien een steentje in de vijver in de hoop dat er snel mooie cirkels zichtbaar zullen worden. Dat nog meer ondernemers en bedrijven een stukje van onze welvaart gaan delen. Niet vanuit MVO-beleid omdat anderen het zeggen, maar vanuit een intrinsieke motivatie om de wereld een klein stukje eerlijker te maken. Daar word je zelf ook rijker van".

Meer informatie en inschrijven: www.focusplaza.nl/managers-met-een-missie-nationaal-inspiratiecongres/programma/