• eersteklas toekomst - van harte gegund!

    onbekend

Dorcas Kledingactie, voorjaar 2016:Tweedehands kleding, eersteklas toekomst

17-03-2016, 13:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 26 april 2016, 09:00 tot 12:00

Locatie:

Veenendaal

In Veenendaal wordt op 26 april a.s.de jaarlijkse Dorcas Kledingactie gehouden. Tussen 9.00 en 12.00 uur kan kleding worden afgeleverd aan de Gandhistraat 2, bij de Pniëlkerk. Tijdens deze actie kunnen mensen schone en goede kleding inleveren. Restanten van rommelmarkten worden niet aangenomen.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten.

Een gedeelte van de kleding gaat rechtstreeks naar Dorcas-projecten in Oost-Europa en krijgt daar een tweede leven. Elk jaar kijkt Dorcas specifiek naar wat er in deze projecten nodig is, en dankzij de Dorcas Kledingactie kunnen we in deze behoefte voorzien. Mensen die zelf geen geld hebben om kleren te kopen krijgen door deze kleding een stukje van hun waardigheid terug.

De rest van de kleding wordt verkocht. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in zowel Oost-Europa als Afrika. In die projecten krijgen mensen trainingen en opleidingen waarmee zij een eigen inkomen kunnen verdienen. De tweedehandskleding biedt hun dus een eersteklas toekomst!

Ook door het jaar heen kan bij Dorcas kleding worden ingeleverd voor de allerarmsten. Het depot in De Klomp, Griftweg 1, is elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Voor informatie over het depot: tel. 517397. Kijk op www.dorcas.nl voor andere depots.

Dorcas

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs steunen de 166 projecten die Dorcas in 17 landen uitvoert. In deze projecten werkt Dorcas samen met meer dan 70 lokale kerken en partnerorganisaties.