Dorcas collecteert voor Duurzame economische ontwikkeling.

15-02-2016, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 29 februari 2016, 09:00 tot zaterdag 5 maart 2016, 19:00

Locatie:

Veenendaal

In de week van maandag 29 februari tot en met zaterdag 5 maart 2016 wordt er een collecte georganiseerd in Veenendaal ten behoeve van de sector Duurzame economische ontwikkeling.

Dorcas ondersteunt arme en onderdrukte mensen om zelfredzaam te worden en om hen boven de armoedegrens uit te tillen. We willen hen hengels geven in plaats van vis, sterker nog, wij leren ze hoe ze hengels kunnen maken. Op deze manier kunnen de mensen in onze projecten voor zichzelf en anderen zorgen en een beter bestaan opbouwen. Veel arme mensen zijn laag opgeleid en leven op het platteland. Dorcas helpt mensen door ze een opleiding te geven in technische vakken of door ze een vak te leren (b.v. bakker, kleermaker). Er wordt training gegeven in nieuwe, duurzame landbouwmethodes waardoor de productie wordt verhoogd. Er worden kleine leningen verstrekt via Dorcas om een bedrijfje op te starten. Dorcas begeleidt en steunt deze mensen onder andere met productie en marketingstrategieën. Hierdoor wordt de lokale economie gestimuleerd.

Dorcas is een Christelijke internationale hulporganisatie die in zeventien landen in Oost-Europa en Afrika 160 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.