• Midland Fm

    geen
  • Bente Bakker

    Arjenne Niessink Fotografie
  • Onair

    geen

Donderdag 12 Oktober Midland Fm presenteert Bente Bakker live Onair!!

10-10-2017, 20:21 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Molenstraat 35b, Renswoude
Studio Midland Fm
Renswoude

Aanstaande donderdag is t weer tijd voor een liveoptreden uit de regio.

Bente Bakker zal een optreden verzorgen in het programma Onair.

Bente Bakker

"Ik ben Bente Bakker, ik ben 16 jaar, dus mijn "biografie" is nog niet heel erg lang .

Ik zit op dit moment in 6vwo op het Pallas Athene College in Ede en ik doe gedeeld examen, ik doe dit jaar 4 vakken en volgend jaar de andere 4 vakken examen.

Ik ga daarom maar 3 dagen naar school en de dagen die ik overhoud besteed ik aan muziek.

Op maandag ga ik naar het conservatorium ArtEZ in Arnhem om mijn hoofdvakles te volgen. Ik doe de Jong Talentklas voor zang en ik wil ook graag bezig met songwriting.

's Avonds begeleid ik de G-band in Veenendaal door mee te spelen op keyboard. Ik doe dit vooral omdat ik er blij van word en omdat ik het super gezellig vind om met deze mensen muziek te maken.

Op dinsdag loop ik stage bij MOMO, een theaterwerkplaats voor mensen met een beperking in Ederveen.

Ik speel daarbij mee in een voorstelling, ook omdat ik het vooral super leuk en gezellig vind.

's Avonds ga ik opnieuw naar Arnhem, maar dan voor theorielessen. Ik vind het heel leuk om school en muziek op deze manier te combineren, voor mij werkt het ook om beter aan school te werken.

Sinds 2016 probeer ik wat meer op te treden en om meer ervaring op te doen. Ik treed vaak op bij evenementen van Vlow0318 in Veenendaal. Ik probeer ook al een paar jaar zelf nummers te schrijven, omdat ik het heel mooi vind om gevoel in muziek te leggen.

Bij een zelfgeschreven nummer, wat vaak gaat over iets wat je zelf hebt meegemaakt, gaat dat nog beter. Ik begeleid mezelf vaak met piano en ik zou het heel leuk vinden om ooit gitaar te leren spelen. Ik treed vaak op bij de Lazy Sunday Sessions, dat zijn optredens in een koffiebar of een restaurantje. Ik vind de sfeer daar heel fijn en het is heel leuk om als soort achtergrondmuziek te spelen, terwijl mensen toch wel echt naar je luisteren.

Komende zondag 15 oktober is er weer een Lazy Sunday Session in de Fazant, in Veenendaal.

Ik vind dat mijn muziek daar best goed bij past, omdat ik vooral ballads zing en vrij onbekende en zelfgeschreven nummers.

Ik vind zelf de tekst van een nummer belangrijk, ik luister zelf altijd naar wat de zanger of zangeres met het liedje wil vertellen. Ik luister naar heel veel verschillende artiesten, vaak als het akoestisch is en er een goede tekst of betekenis bij zit, kan je het vinden in mijn afspeellijsten".