De Regenboog houdt samenkomst over Vervolgde Kerk

11-05-2016, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 22 mei 2016, 09:30 tot 11:00

Locatie:

Evangeliegemeente De Regenboog

Veenendaal - Evangeliegemeente De Regenboog in Veenendaal houdt zondag 22 mei een themaochtend over de Vervolgde Kerk. Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof.

Een bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten; het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een concentratiekamp wordt opgesloten. In andere landen kunnen christenen vaak alleen maar in kleine groepen samenkomen in het geheim.

Ruud Kraan, directeur van Open Doors, vertelt over christenvervolging onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? De verhalen uit de Vervolgde Kerk zijn vaak schrijnend, maar ze bevatten ook een inspirerende boodschap. Over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed.

De samenkomst wordt gehouden in Veenendaal, De Grote Pekken 11 en begint om 9:30 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij deze ochtend aanwezig te zijn.