• Cuneralegende op damwand

  B. Langejan
 • Cuneralegende op damwand(2)

  B. Langejan
 • De verwurging van Cunera

  B. Langejan
 • Initiatiefnemers met OVJ

  B. Langejan

Cunera-vertelling rond de Cuneratoren

19-11-2016, 13:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 19 november 2016, 08:38 tot donderdag 19 oktober 2017, 08:38

Locatie:

Torenstraat , Rhenen
Cuneratoren
Rhenen

Op initiatief van enkele omwonenden is op de damwand rond de, in de steigers staande Cuneratoren een versiering aangebracht in de vorm van een stripverhaal over de Cunera legenda.

Op 12 doeken van 2 bij 1,5 meter is het stripverhaal "De Heilige Cunera" van Wilbert van der Steen afgebeeld. Dit stripverhaal is onderdeel van de het stripboek "De Halsdoek van Cunera" dat in 2015 is uitgegeven door de Inktpot uit Utrecht. (ISBN: 9789490426033)

Kees Jochemsen en Bart Langejan beide woonachtig bij de toren hebben bij de gemeente en het Cultuurplatform Rhenen de middelen genereerd om het project te financieren. Via de uitgeverij de Inktpot hebben zij beschikking gekregen over de tekeningen. Die zij hebben laten vergroten tot, en afdrukken op spandoekformaat. Vervolgens zijn samen met een aantal jongeren van het OVJ uit Rhenen (ondernemers voor jongeren) de spandoeken in frames gezet en heeft de aannemer Hoffman (restauratie Cuneratoren) de bevestiging van de spandoeken op de damwanden voor haar rekening genomen.

Alle bezoekers en inwoners van het historische centrum van Rhenen kunnen middels deze kleurrijke strip , tijdens een korte wandeling om de kerk, kennisnemen van de legende over de verwurging van de heilige Cunera in Rhenen.