• COV Veenendaal

    Jan Jaap Vermeer

COV Veenendaal geeft unieke uitvoering

27-12-2017, 13:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 20:00 tot 22:15

Locatie:

Wiltonstraat 56, Veenendaal
de Basiliek
Veenendaal

Unieke uitvoering van 'Die Schöpfung' J. Haydn

De Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal (COV) viert haar 75-jarig jubileum! Dit jubileum wordt op 20 januari 2018 gevierd met een unieke uitvoering van 'Die Schöpfung' van Joseph Haydn. Het concert wordt gegeven in de Basiliek in Veenendaal en begint om 20.00 uur.

De COV Veenendaal brengt dit muziekstuk op een unieke wijze. Met prachtige lichtbeelden en theatrale impulsen komt het verhaal van de schepping nog meer tot leven. Om een tipje van de sluier op te lichten: de avond zal beginnen in volledige duisternis. Wanneer het licht verschijnt hoor en zie je dat gebeuren. Hoe….dat is nog een verrassing!

Het bijzondere van dit muziekstuk is dat Haydn alle elementen van de natuur laat horen. Zo hóór je de chaos aan het begin van de wereld en kort daarop het licht geschapen worden. Ook hóór je in de muziek het water, de zon, de maan en sterren, de worm kruipen, de vogels zingen, het hert dartelen en de leeuw brullen.

De 60 leden van de COV worden deze avond versterkt met 21 jongeren in de leeftijd van 11 - 21 jaar. Door middel van koorscholing en een studiekamp zijn de jongeren met veel plezier en enthousiasme opgeleid om het volledige concert met de COV uit te voeren. Ook dat maakt deze uitvoering tot een feestelijke en unieke belevenis.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Lamers en regisseur Bernd Duenk.

Meer informatie en tickets: www.basiliekveenendaal.nl of 0318- 209700