Bouwend Nederland daagt scholen en leerlingen in de regio uit voor de BouwBazen challenge 2017

11-04-2017, 09:00 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 april 2017, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Oliemolenkwartier , Veenendaal
Poppodium Fluor
Veenendaal

Middelbare scholen en MBO's in de regio Amersfoort mogen het beste bouwidee voor hun school of directe leefomgeving bedenken met het thema duurzaamheid. Een windmolen gemaakt van afval, een energiezuinige chillplek, alles is mogelijk en niets is te gek. En het mooie is: het blijft niet alleen bij een idee.

Een kleine tiental scholen, waaronder CSV en CLV ging deze uitdaging aan en zij bedachten het beste Bouwidee voor hun school. Van een overzichtelijke fietsenstalling tot de ombouw van een geitenverblijf naar een duurzaam leslokaal. Na rijp beraad zijn er vijf ideeën geselecteerd en zij pitchen woensdag 19 april vanaf 15.00 uur in FLUOR hun ideeën aan de jury. Maxime Verhagen opent als voorzitter van Bouwend Nederland de happening. De jury bestaat onder meer uit Willem-Jan Stegeman, wethouder van gemeente Amersfoort, Rob van Bekkum, voorzitter Bouwend Nederland regio Amersfoort en Karin Ossendrijver, bouwondernemer in Amersfoort. Zij maken deze middag bekend welke school de waardecheque van € 5.000,- voor de uitvoering van het beste Bouwidee wint.

Het doel van de Bouwbazen Challenge is jongeren bekend te maken met en te interesseren voor de bouw. Zij zijn immers de bouwers van later. De organisatie wil dat jongeren juist zelf aan de slag gaan, in plaats van alleen toekijken.

Iedereen is van harte welkom om bij deze feestelijke middag aanwezig te zijn en kan zich aanmelden via awards@bouwbazen.nl

We gaan op woensdag 19 april om 15.00 uur van start in FLUOR, Amersfoort.

Inmiddels doet ook gemeente Amersfoort mee. Zij hebben een subsidie aan het project toegekend vanuit het toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt.