• Beth & Flo - pianoduo

    Via musici
  • Claudette Verhulst en Elsbet Remijn

    Via musici; copy-right vrij

Beth & Flo - klassiek pianistes met een 'vleugeltje' theater!

16-11-2017, 11:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 november 2017, 16:00 tot 17:15

Locatie:

Goudvink 2, Veenendaal
Westerkerk, Veenendaal
Veenendaal

Op 25 november om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door een bijzonder pianoduo, namelijk Beth en Flo, ofwel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Beiden studeerden klassiek piano en leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Zij namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende podia mogen optreden. Zo speelden zij in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize - een internationaal concours - met een 8,7 onderscheiden als 'Most Distinguished Musicians' en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. Ze traden verder op bij grote festivals zoals het Grachtenfestival Amsterdam. Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam 'Een Vleugeltje Klassiek'. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel! In Veenendaal worden werken voor vierhandig piano uitgevoerd van o.a. Saint-Saëns, Dvorak, Brahms en Ravel. Meer informatie kan worden gevonden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.