• Uitzicht vanaf het aardfort over rivierenland.

    Willy Hoorn

Avondexcursie over Grebbeberg

30-07-2017, 13:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 2 augustus 2017, 13:02 tot 19:00

Locatie:

Grebbeweg 123, Rhenen
parkeerplaats militair ereveld Grebbeberg
Rhenen

De avondexcursie door de bossen van de Grebbeberg op woensdag 2 augustus is een uitstapje voor het hele gezin. Gidsen van het Cuneragilde nemen je mee door de omgeving die sinds mei 1940 in ons nationale collectieve geheugen staat gegrift. Maar de 'Greb' is meer dan het infanteriegevecht waarbij 420 Nederlandse militairen en 250 Duitsers sneuvelden.

Op deze anderhalf uur durende cultuurhistorische wandeling hoor je ook over het ontstaan van dit geologisch monument. En over wat er leeft in dit beschermde natuurgebied, domein van tientallen soorten vogels, vleermuizen en grote rovers als buizerds. Je bent hier gast in de wereld van klein en groot wild, zoals reeën, runderen en wilde paarden. Daarom mogen honden niet mee.

De wandeling gaat langs ruïnes van kazematten en de wallen van een oeroud aardfort. Het zijn stille getuigen die vertellen dat deze plek, die veertig meter steil oprijst boven het rivierenland, sinds mensenheugenis een militaire rol van betekenis speelde. Deelnemer betalen € 3 (t/m 12 jaar € 1,50), de opbrengst gaat naar het historisch museum van Rhenen en de Cunerakerk.

Woensdagavond 2 augustus (ook zaterdag 19 augustus en woensdag 30 augustus), 19.00 uur, parkeerplaats militair ereveld, Grebbeweg 123, Rhenen. Aanmelden is niet nodig.