'Bazen van gemeente'

Ook net terug van vakantie? Heeft u ergens een mooie foto van een waterval of fontein kunnen maken?

In Veenendaal staat tussen De Lampegiet en de Frisavilla ook een waterobject. Maar als recht geaarde Veenendaler zou je niet graag zien dat bezoekers van ons centrum daar een foto van maken.

Vanaf 1988 liep hier water van natuurstenen af en 's avonds was het geheel prachtig verlicht. Totdat, ja totdat… vele jaren geleden de gemeente stopte met het onderhoud en het waterobject havelozer en havelozer werd.

Eerst werd het water soep en dreef er afval in. Nu is de bak leeggepompt en worden de tegels er door onbekenden afgesloopt. Het geheel komt in aanmerking voor de prijs: Meest haveloze waterobject van Nederland. 

Veenendalers hebben de pech dat hun 33 raadsleden, de bazen van de gemeente, niets met dit waterobject hebben.

De baas vergadert vaak tot diep in de nacht, maar blijkbaar nooit over dit sterk verwaarloosde waterobject. Anders was er de afgelopen drie en half jaar wel geld bijeen gesprokkeld om het geheel in oude glorie te herstellen.

Helaas, zichtbaar voor de burger gebeurt er gewoon helemaal niets. De verloedering gaat wekelijks verder. 

Op het gemeentehuis is ondertussen wel een ander plannetje bedacht. U heeft het vast wel gelezen. Een gemêleerd gezelschap wil ons centrum verfraaien.

Ook daar is schande gesproken over het niet fraaie waterobject. Mocht er geld overblijven, nadat de verfraaiplannen zijn uitgewerkt, dan krijgt de fontein ook een hapje.

Zal in de toekomst een kapotte centrum lantaarnpaal, een afgebroken hekje, een kapotte parkeerautomaat ook uit het 'pimppotje' betaald moeten worden…?  

 

Aart Aalbers